NAK SWIPE KAD KREDIT? SABAR DULU!

Imran Adam 641 Viewer 03 Mar, 2024 17:42 PM

Nak beli barang tapi tak cukup duit? "Nak je swipe kad kredit ni"Sabar, tunggu dulu. Jangan swipe kad kredit tu. Banyak cara boleh dapatkan selain guna kad kredit. 1. Buat kira-kira dulu. Mampu tak nak bayar balik?2. Jangan lupa kira segala jenis caj yang ada. Bukak balik agreement kad kredit. Fahami setiap butiran caj yang ada!3. Fikir betul-betul. Urgent sangat ke nak pakai barang tu?4. Bersiap sedia untuk rekod kad kredit dikira sebagai komitmen dalam CCRIS. Jangan sampai rosakkan p

read more
Asas solekan

Asas Solekan: Apa yang anda perlu tahu mengenai alat solek (make up)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 5,887 Viewer 03 Mar, 2024 17:35 PM

Anda mungkin sudah bersedia untuk memulakan mencelupkan berus make up baru anda ke dalam lautan warna, tetapi sebelum anda merosakkan kecantikkan semulajadi anda, jadikan panduan asas solek utama (make up essentials) untuk beginner  ini sebagai  rujukan anda.FoundationSetelah menyiapkan kulit anda, bedak asas ataupun foundation  adalah langkah pertama anda. Untuk mengelakkan penampilan seperti plastik yang ditakuti, pakar mengesyorkan menggunakan bedak asas bersama span kecantikan. Ia menyer

read more

TIPS MEMILIH PERFUME YANG SESUAI DENGAN PERSONALITI ANDA.

Imran Adam 1,070 Viewer 03 Mar, 2024 17:25 PM

TIPS MEMILIH PERFUME YANG SESUAI DENGAN PERSONALITI ANDA. ...Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/layby_my/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Selalu kita akan memilih perfume untuk kita beli berdasarkan review ataupun suggest kawan kawan kan? Tapi tepat ke dengan personaliti kita? Sesuai ke dengan kita? Atau kita beli dan pakai hanya sekadar nak wangi je. Kenapa ramai orang suka pakai minyak wangi? 1. Dapat menamb

read more

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!

Imran Adam 5,618 Viewer 03 Mar, 2024 16:29 PM

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!.....INI DIA 4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN! 1. MENGALAMI TEKANAN PERASAAN DAN MASALAH KESIHATAN Berhutang melebihi kemampuan akan meletakkan seseorang individu itu di dalam keadaan yang sentiasa runsing. Mana tidaknya, hutang yang ada melebihi pendapatan yang dimiliki. Ini boleh membawa kepada punca tekanan perasaan dan masalah kesihatan.Masalah seperti ini tidak boleh dipandand enteng kerana ada yang sanggup mengambil jalan singkat sep

read more
KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

LAYBY - KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,217 Viewer 03 Mar, 2024 16:14 PM

Bagi rakyat Malaysia yang pernah belajar, kerja, ataupun bermastautin di Australia, pasti tahu banyak perkara bagus yang ada di sana tetapi masih belum ada di Malaysia.Antara perkara yang best di Australia adalah terdapat konsep “Layby” iaitu suatu konsep pembayaran secara ansuran tanpa interest dan melibatkan credit score. Ia ibarat pre-order bayar ansur-ansur, habis bayar dapat barang. Itu saja. Konsep pembelian dan pembayaran ini biasanya digunakan oleh mereka yang bijak merancang kewanga

read more
Rupanya banyak perkara riba' yang kita normalkan selama ini.

Rupanya banyak perkara riba' yang kita normalkan selama ini.

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,246 Viewer 03 Mar, 2024 15:14 PM

Mari kita elakkan riba' didalam urusan jual beli. Jangan jadikan riba' sebagai suatu normal.Indahnya hukum-hakam di dalam Islam. Di dalam konteks muamalat, selain daripada mengejar keberkatan dan kehalalan sesuatu urusan, garis panduan muamalat di adakan bagi melindungi kedua-dua pihak dari teraniaya di dalam sesuatu urusan, terutama di dalam hal-hal ekonomi.Muamalat adalah semua hukum syariat yang bersangkutan dengan urusan dunia termasuk aktiviti hidup seseorang seperti jual-beli, tukar-menuka

read more
Jangan terjebak kedalam 7 perangkap kad kredit ini!

7 Perangkap Kad Kredit dan Cara Mengatasinya

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,747 Viewer 03 Mar, 2024 15:10 PM

Kad kredit sangat berguna jika diuruskan dengan baik. Tetapi boleh mendatangkan bahaya jikalau kita tidak memahami dengan jelas segala terma dan syarat berkaitan kad kredit.ang "percuma". Kad kredit bukanlah duit percuma. Masih ramaia pengguna kad kredit yang baru dan berpengalaman masih terjebak kedalam perangkap kad kredit.Sekiranya anda terfikir untuk mendapatkan kad kredit  — memahami bahaya yang datang bersama dengan kad kredit dapat membantu anda menanam tabiat kad kredit yang

read more
BEG TANGAN : KELIRU JENIS DAN FUNGSI BEG ?

Beg Tangan : Anda Keliru Dengan Jenis Dan Fungsi Beg ?

Safwa Sophia 9,595 Viewer 03 Mar, 2024 14:37 PM

Perasan tak ramai wanita gemar ‘sumbat’ macam-macam barang dalam beg tangan mereka? Tak kiralah sama ada kunci rumah dan kunci kereta, beg make-up, dompet dan resit-resit lama. Kalau yang ada anak kecil pula, pampers dan mainan anak pun turut sama diletak di dalam satu beg. Tak percaya? Cuba check bag anda atau rakan anda sekarang.Harus diketahui bahawa beg tangan adalah pelengkap gaya yang basic bagi kaum, sama ada untuk ke pejabat, pasaraya atau dating hujung minggu.Terdapat pelbagai jenis

read more
Info kad kredit yang korang perlu tahu

Sejauh mana anda tau pasal kad kredit?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,247 Viewer 03 Mar, 2024 14:32 PM

Anda sedang mencari maklumat tentang kad kredit ? Anda tertanya-tanya apa itu kad kredit?Kad kredit ialah sejenis bayaran ansuran yang membolehkan anda untuk membeli barangan atau servis tanpa menggunakan wang tunai di pelbagai jenis kedai di seluruh dunia. Apabila anda menggunakan kad kredit, pengeluar kad kredit akan membayarkan bagi pihak anda, kemudian mereka akan hantarkan bil kepada anda dalam bentuk kenyataan bulanan. Sebilangan besar kad kredit utama berafiliasi dengan Visa, Mastercard,

read more

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?

Imran Adam 5,824 Viewer 03 Mar, 2024 14:26 PM

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?Apa itu e-commerce? E-Commerce atau E-Dagang adalah transaksi penjualan elektronik secara maya dengan menggunakan pengurusan aplikasi laman web sebagai platform utama yang berperanan sebagai pemapar produk maya atau kedai maya agar dapat dilihat, dipilih dan seterusnya melakukan pembelian secara online oleh pengunjung.Kategori E-DagangE-Dagang boleh dikelaskan dengan pelbagai kategori peserta dalam pengurusan perniagaan. Ianya adalah seperti berikut:-Perniagaan ke

read more