KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

LAYBY - KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,363 Viewer 17 Jun, 2024 06:37 AM

Bagi rakyat Malaysia yang pernah belajar, kerja, ataupun bermastautin di Australia, pasti tahu banyak perkara bagus yang ada di sana tetapi masih belum ada di Malaysia.Antara perkara yang best di Australia adalah terdapat konsep “Layby” iaitu suatu konsep pembayaran secara ansuran tanpa interest dan melibatkan credit score. Ia ibarat pre-order bayar ansur-ansur, habis bayar dapat barang. Itu saja. Konsep pembelian dan pembayaran ini biasanya digunakan oleh mereka yang bijak merancang kewanga

read more
Keunikan Layby.my

HABIS BAYAR BARU DAPAT BARANG? TAK NAK AMBIL CASH PAYMENT PUN?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,507 Viewer 17 Jun, 2024 06:24 AM

Flexible payment plan yang Layby.my tawarkan adalah berdasarkan konsep bebas hutang. Maksudnya, kami tidak menawarkan sebarang pakej pinjaman ataupun financing.Apa yang kami buat, setiap kali pembeli kami membuat bayaran deposit, kami akan 'booking' kan barang itu pada supplier kami. Setelah habis pembayaran di buat mengikut pakej bayaran pilihan pembeli, kami akan notify supplier kami untuk membuat penghantaran kepada pembeli / pelanggan Layby.my.Apa kelebihan bila anda tidak berhutang? Maksudn

read more
Pembelian Barangan Bayi Secara Ansuran

Menanti kelahiran bayi baru....

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,980 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

Boleh tahan juga kos-kos menyambut kelahiran bayi......Boleh menelan ribuan ringgit.Jangan tunggu bayi dah keluar baru nak beli barang. Insya Allah, tarikh kelahiran bayi tak lari jauh dengan apa yang doktor anda kirakan.Beli barang secara Layby. Bayar sikit2, by the time bayi anda lahir, atau isteri habis berpantang, barang nak bawak bayi berjalan dah cukup.AWAS! Jangan beli produk tiruan ataupun yang berkualiti rendah untuk bayi kesayangan anda. Barangan berkualiti rendah boleh menjejaskan kes

read more
Apa itu Layby?

Apa itu Layby?

Admin 4,293 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

Layby.my merupakan e-commerce store ataupun kedai di atas talian yang menawarkan pembelian barangan berkualiti dan berjenama melalui pelan pembayaran secara Layby.Pelan pembayaran secara Layby merupakan satu konsep pembayaran yang pertama seumpamanya di Malaysia menggunakan konsep "layby' dari Australia dan New Zealand.Konsep bayaran layby ini adalah BEBAS HUTANG. Hanya perlu sedikit kesabaran sahaja, tapi sangat popular di Australia dan New Zealand (dikenali sebagai "layaway" di US dan UK).Link

read more
Aliran Tunai Peribadi

Penjagaan Aliran Tunai Peribadi (personal cashflow)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,577 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

Pejagaan aliran tunai (cashflow) merupakan salah satu petanda yang penting untuk kita mengetahui sama ada status kewangan kita ini dikategorikan sebagai sihat atau sebaliknya. Bahasa mudahnya, positive cashflow (income melebihi penggunaan / duit masuk lebih dari duit keluar) merupakan petanda yang baik di dalam pengurusan kewangan peribadi kita. Kata lain, kita sentiasa memiliki lebihan duit untuk simpanan ataupun emergency.Ramai yang tidak perasan bahawa, realitinya, kita sering memiliki lebiha

read more
Corelle with Layby.my

Raya dengan Corelle

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,987 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

Pening kepala admin nak buat poster Layby ni...Sebab tak tau nak letak harga 'as low as berapa Ringgit'Sebabnya customer boleh adjust sendiri:1. Berapa harga bayaran bulanan yang korang selesa2. Berapa jumlah bulan sanggup tunggu untuk dapatkan barang3. Berapa harga deposit sanggup letakKalau Layby sekarang, boleh beraya dengan pinggan Corelle. Confirm plating and food presentation dapat 5 bintang dari tetamu.Boleh ke tetamu datang raya nanti?Kami pun tak pasti..harap2 takde masalah lah..Yang ka

read more
10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

Safwa Sophia 5,473 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

Bagi wanita yang menjaga penampilan, jam tangan merupakan aksesori penting yang perlu ada. Ia bukan sekadar fungsi, jam tangan juga menjadi daya tarik menerusi reka bentuknya. Maka tidak menghairankan jika ramai wanita kini menjadikan jam tangan sebagai koleksi peribadi.Jam tangan juga boleh mencecah sehingga ribuan dan jutaan ringgit, malah bagi mereka yang menyukai jenama antarabangsa akan menganggap label antarabangsa amat penting dan menjadi satu kepuasan. Ia sekaligus mencerminkan personali

read more

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!

Imran Adam 6,126 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!.....INI DIA 4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN! 1. MENGALAMI TEKANAN PERASAAN DAN MASALAH KESIHATAN Berhutang melebihi kemampuan akan meletakkan seseorang individu itu di dalam keadaan yang sentiasa runsing. Mana tidaknya, hutang yang ada melebihi pendapatan yang dimiliki. Ini boleh membawa kepada punca tekanan perasaan dan masalah kesihatan.Masalah seperti ini tidak boleh dipandand enteng kerana ada yang sanggup mengambil jalan singkat sep

read more

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?

Imran Adam 915 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?.KENAPA PILIH LAYBY?  Layby adalah sistem pembayaran ansuran tanpa berhutang. Macam mana ansuran tapi tidak berhutang? Anda bayar secara bulanan, selepas pembayaran sudah lengkap, kami akan hantar barang kepada anda. Jadi anda tidak berhutang dengan kami bahkan kami yang berhutang barang dengan anda. . LEBIH BAIK DARI MAIN KUTU. Anda suka main kutu untuk mendapatkan sesuatu barang yang harganya agak mahal? Pernah hadapi masalah mak kutu

read more

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?

Imran Adam 6,400 Viewer 17 Jun, 2024 06:23 AM

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?Apa itu e-commerce? E-Commerce atau E-Dagang adalah transaksi penjualan elektronik secara maya dengan menggunakan pengurusan aplikasi laman web sebagai platform utama yang berperanan sebagai pemapar produk maya atau kedai maya agar dapat dilihat, dipilih dan seterusnya melakukan pembelian secara online oleh pengunjung.Kategori E-DagangE-Dagang boleh dikelaskan dengan pelbagai kategori peserta dalam pengurusan perniagaan. Ianya adalah seperti berikut:-Perniagaan ke

read more